OZNANILA – 30. nedelja med letom, 27. oktober 2024

30. NEDELJA MED LETOM, 27. oktober 

NOVEMBRSKA PISMA –  na klopeh vas čakajo ovojnice z listi, na katere napišete imena svojih  pokojnih. Vključili jih bomo v daritev svetih maš vsak petek, soboto in nedeljo v novembru. Vaši  darovi bodo porabljeni za stroške ogrevanja cerkve in učilnic. Oddajte jih, prosim, v nabiralnik pred pisarno – Bog povrni!

S premikom ure na zimski čas se premakne tudi ura večerne maše iz 19.00 na 18.00!

 

Ponedeljek, 28. oktober

9.00 – začetek Lenartovih počitnic za osnovnošolce, ki so jih starši pisno prijavili; pod vodstvom animatorjev se bodo družili v športnih in ustvarjalnih delavnicah ter pripravljali na župnijski praznik!

 

Petek, 1. november – VSI SVETI, slovesni in zapovedani praznik;

svete maše bodo po nedeljskem razporedu in na treh podružnicah (ob 15h), po njih pa molitve za pokojne na pokopališčih.
17.00 – molitev veselega in žalostnega dela rožnega venca ter litanij Vseh svetnikov
18.45 – nočno češčenje Jezusa v tihoti (do jutranje maše ob 8h

 

Sobota, 2. november – Spomin vseh vernih rajnih

 

PECIVO IN VINO ZA LENARTOVO
V pripravi na praznovanje Lenartove nedelje prosimo gospodinje za domače pecivo (sladko in slano), za vino pa sta se že ponudila skrita dobrotnika… Vaše dobrote bomo sprejemali v soboto, 2. novembra od 17h do 18h ali po maši, razdelili pa jih bomo v nedeljo po mašah!

 

ZAHVALNA IN LENARTOVA NEDELJA, 3. november

Po vseh mašah bo OFER za potrebe obnove samostana, pri katerem boste dobili nov letnik brošure Sklenili smo KROG od Lenarta do Lenarta – velika hvala uredniškemu odboru ter dopisnikom in fotografom!
10.00 – družinsko mašo bodo oblikovali birmanci in animatorji

 

OZNANILA IN POVABILA

  • MOLITEV MLADIH V LOČNIv četrtek, 31. oktobra bo ob 20h molitev na novomeškem pokopališču Ločna. V molitvi se bomo spomnili vseh naših bratov in sester, ki so prestopili prag večnosti. Po molitvi bo v Kloštru pogostitev in druženje za vse udeležence molitvenega večera. Vabljeni!

 

  • NOVOMEŠKI SAKRALNI ABONMA – v nedeljo, 3. novembra ob 19h bo na Kapitlju koncert EXULTATE v izvedbi pevskega zbora Šmipevci, ki ga vodi Urška Klemenčič. Na sporedu bo vokalna glasba Karla Jenkinsa, Ola Gjeila in Eriksa Esenvaldsa. Vstopnine ni, prostovoljni prispevki so namenjeni delovanju Novomeškega sakralnega abonmaja.

 

  • MARIJANSKI KOLEDARJI – v pisarni lahko dobite koledarje založbe Salve (3,50 €) in tudi enolistne stenske koledarje Družine (0,70 €) za leto 2025.

 


ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 2. november: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ulice Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.