OZNANILA – 24. nedelja med letom, 15. september 2024

Torek, 17. september 2024 – 800-letnica vtisnjenja ran sv. Frančišku Asiškemu

Na ta dan je leta 1224 Frančišek Asiški prejel Kristusove rane, ko je molil na gori La Verna. Ko je prejel Kristusove rane, je postal »Alter Christus – drugi Kristus«, kot je zapisal življenjepisec Tomaž Čelanski. Zato letos praznujemo častitljivi jubilej, ki ga bomo obhajali v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah. Slovesno somaševanje bo vodil kardinal Franc Rode. Ob njem bomo somaševali frančiškani Slovenske frančiškanske province Sv. Križa, pod vodstvom provincialnega ministra p. Marjana Čudna. Dobrodošli vsi, ki imate čas!

 

Petek, 20. september 2024

16.30 – Otroški pevski zbor

17.30 – Mladinski pevski zbor

17.30 – vaje za ministrante

Vse zasedbe vabijo v svoje vrste nove otroke in mladostnike, starše pa prosimo, da jih spodbudite k odločitvi!

 

Sobota, 21. september 2024

9.00 – postajališče Kandija: odhod  romarjev na FESTIVAL v Stično, kjer bodo mladim znova ponudili svežo izkušnjo vere, glasbeni in športni program ter možnost za druženje. Domov se bomo vrnili okoli 22.00. Več na: sticna.net. Za  avtobusni prevoz se prijavite p. Gregorju – najkasneje do srede!

19.45 – po večerni sv. maši ima redno srečanje Frančiškov svetni red (OFS) – lepo povabljeni tudi tisti, ki še niste vključeni, pa vas  navdušuje sv. Frančišek Asiški.

 

25. NEDELJA MED LETOM, 22. september – SLOMŠKOVA NEDELJA

10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 6. razreda in njihovi starši; ob koncu bo katehistinja Metka povabila otroke, ki radi berejo, da se prijavijo za SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE ter predstavila, kako bo čez leto potekalo.

 

 

OZNANILA IN POVABILA

  • KATEHETSKO PASTORALNA ŠOLA vabi k vpisu in na informativni dan, ki bo v četrtek, 19. septembra 2024 ob 17h v Baragovem zavodu v Šmihelu. Predavanja se bodo začela 3. oktobra. Več na: zibert@rkc.si

 

  • ZAČETEK KATEHUMENATA V KLOŠTRUv torek, 1. oktobra ob 20h se bo začela nova skupina za odrasle pripravnike na zakramente krsta, evharistije in birme (I. nadstropje). Obvestite in povabite morebitne udeležence iz Novega mesta in okolice.

 

  • MAŠA ZA BOŽJEGA SLUŽABNIKA FRANCA KEKA – pri frančiškanih v Ljubljani na Tromostovju bo v petek, 4. oktobra 2024 ob 19h, v sklopu 30 prvih petkov za slovenske mučence, žrtve totalitarnega nasilja, ki so v postopku za beatifikacijo. Iz Novega mesta bo peljal avtobus, ki ga organizirajo kanoniki. Odhod ob 16h iz Šmihela, pobiral bo tudi pod občino in na Kamencah. Najprej si bomo ogledali obnovljeno cerkev na RAKOVNIKU, se udeležili maše pri frančiškanih, na koncu pa si bomo ogledali še ljubljansko STOLNICO. Prijavite se lahko v pisarni!

 


ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 21. september: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in ulica Na Tratah


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.