OZNANILA – 22. nedelja med letom, 1. september 2024

OZNANILA v PDF

22. NEDELJA MED LETOM, 1. september

20.00 – sestanek za katehete

 

Ponedeljek, 2. september

20.15 – seja ŽPS

 

Torek, 3. september

18.15 – molitvena ura pred Najsvetejšim za nove duhovne poklice iz naših družin

 

Četrtek, 5. september

16.00 – 18.00: VPIS za vse veroučence osnovne šole. Za 1., 3. in 9. razred s seboj  prinesite krstni list ali družinsko knjižico (če otrok ni bil krščen v naši župniji); prinesite tudi podpisano spričevalo, 15€ za učbenike in 40 na družino za katehetske pripomočke in stroške ogrevanja.

 

Petek, 6. september – prvi v mesecu

Obiski po domovih in delitev zakramentov ozdravljanja bolnim in onemoglim.

16.00 18.00: VPIS za vse veroučence osnovne šole.

19.45 – začetek celonočnega češčenja Najsvetejšega v tišini, ki bo potekalo v Lurški kapeli do jutranje maše. To noč se bomo povezali z vsemi molivci za nove duhovne poklice v pripravi na škofijski molitveni dan, ki bo v soboto, 14. septembra na Zaplazu.

 

TEDEN VZGOJE (1. – 7. sept. 2024)

Društvo katoliških pedagogov Slovenije je v sodelovanju s Komisijo za šolstvo pri Slovenski škofovski konferenci in Slovenskim katehetskim uradom pripravilo Teden vzgoje, ki bo letos potekal pod naslovom Romarji upanja. Združili ga bomo torej z molitveno pripravo na jubilejno sveto leto 2025 in vsak dan molili za različna področja vzgoje.

 

23. NEDELJA MED LETOM, 24. september

10.00 – med pridigo bo v Karmelski kapeli kateheza za predšolske otroke

 

PROSTI MAŠNI NAMENI

V septembru in oktobru je še kar nekaj prostih terminov za sv. mašo tako zjutraj kot zvečer – se priporočamo, oglasite se v pisarni!

 

 

OZNANILA IN POVABILA

 

  • MALI ŠMAREN NA TRŠKI GORI – na predvečer praznika Marijinega rojstva, v soboto, 7. 9. ob 19.00 bo slovesna sveta maša, ki jo bo vodil škof Andrej Saje, po njej pa bo ob petju Marijinih litanij potekala procesija z Marijinim kipom in lučkami; v nedeljo, 8.9. ob 10h bo maševal upokojeni škof Andrej Glavan, ob 15h pa ljubljanski stolni prošt prelat Jožef Lap – prisrčno vabljeni!

 

  • ŠKOFIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE bo v soboto, 14. septembra ob 10h na Zaplazu, hkrati bo tudi srečanje za ministrante iz vse škofije, ki jih bo nagovoril misijonar Tone Kerin.

 

  • KATEHEZA DOBREGA PASTIRJA TUDI V NOVEM MESTU – z novim veroučnim letom nudimo staršem otrok iz Novega mesta in okolice, poleg ‘klasičnega verouka’ tudi Katehezo Dobrega Pastirja. Otroke lahko vpišete v dve starostni skupini: 3-6 let in 6-9 let. Srečanja bodo enkrat tedensko v župnišču na Kapitlju. Starše vabimo, da se za več informacij in prijavo otroka obrnete na katehistinji Klavdijo in Sabino preko e-pošte: katehezadp.nm@gmail.com

 


ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 7. september: Kandija in GRM


 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.